onsdag 21 september 2016

Möte med elektriker och fasadbelysning

Förra veckan hade vi ett möte med Mårten, vår elektriker, ute i huset för att gå igenom vilka tillkommande elarbeten vi önskar. Bl.a spottar, extra eluttag, dimmers och fasadbelysning.
Vi gick igenom rum för rum och Mårten gav oss riktigt bra tips och råd.
Redan samma kväll fick vi en offert på tillvalen och den var inte alls så saftig som jag trodde att den skulle landa på. Vi hade redan budgeterat för en tillkommande post för den extra elen, och offerten understeg detta. Med tanke på vad ett hus kostar att bygga så blir man glad för varenda post som blir mindre än förväntat :-)

Jag har funderat många varv på vilken typ av fasadbelysning som skulle passa bäst till vårat hus, det finns ju en del alternativt att välja mellan


- Dubbelriktad fasadbelysning. Sådan fasadbelysning sprider ljus både uppåt och nedåt och placeras oftast en liten bit bit ovanför mitten på fasaden.

- Spotlights underifrån. Man kan även skapa en riktigt snygg effekt genom att placera spotlights nedanför husfasaden och rikta ljuset uppåt.

- Downlights i takfoten. Att placera downlights i takfoten, där ljuset riktas neråt är också riktigt snyggt.


En välplacerad fasadbelysning ger fasaden ett helt nytt liv i skymningen och sent på kvällen. Det skapar en mysig stämning och får huset att framträda även efter att solen gått ner.

När det nu var dags för ett beslut kom vi väldigt snabbt överens om att placera vår fasadbelysning i takfoten och jag är mycket nöjd med valet, tror det kommer att bli supersnyggt.

Dubbelriktad belysning


Spotlights underifrån

Spotlight i takfot "Downlights"






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar