fredag 25 november 2016

Förvandlad minilägenhet i Göteborg

Ramlade över det här reportaget om renovering av en liten lägenhet på 29 kvm i Göteborg. Vilken fantastisk snygg förvandling och vilken smart och praktisk idé med sovloft med inbyggd klädförvaring.







Något att komma ihåg som "bra att ha ideér" när det är dags för barnen att flytta hemifrån.

torsdag 24 november 2016

Klinkers och väggfärg

Nu är plattsättaren snart klar med badrummet på övervåningen.
Som ni vet har vi tittat, klämt och känt på massor av olika klinkers. Till slut föll valet på en mönstrad platta från Hill Ceremic. Nu när vi börjar ana slutresultatet är vi mer än nöjda. Till och med barnen som var tveksamma tycker att det är jättesnyggt.

Blivande badrum

Vi har även meddelat vår målare valen av tapet och väggfärg till alla rum.
Det klurigaste var att välja rätt grå nyans till sovrum och vardagsrum, det finns verkligen hur många olika grå färger som helst. Fifty shades of grey räcker inte till, det finns ju hundratals. 
I slutändan stod det mellan dessa färger, båda brutna något åt det gula hållet för att minska risken att det grå ska slå över till grå-blå-lila i fel ljus.



Och vi valde den med färgkod NCS S 2502-Y. Håll tummarna för att det blir bra!!!

Skurklossar, en fin liten detalj

Foderkloss, sockelkloss, skurkloss... ja kärt barn har många namn.
Det är en liten kloss som ofta sitter i nederkanten vid dörröppningar mellan dörrfodret och golvsockeln.
Jag har hört många förklaringar till varför de finns till, det ska vara mycket enklare att byta ut trasiga eller slitna golvplankor, och genom att endast ta bort den lilla klossen slipper man skada hela dörrfodret. Andra menar att skurklossen finns för att inte dörrfodrets ändträ ska ruttna nertill av allt skurvatten.

För mig handlar det inte om vilken praktisk funktion den ska fylla utan bara för att jag tycker att det är en otroligt fin liten detalj. Ett av våra tillval jag är väldigt nöjd över.

Nedan lite Google-inspiration








tisdag 15 november 2016

Fönsterbänkar del 2

Som jag tidigare skrivit om har det monterats fönsterbänkar i ett helt annat utförande än det vi beställt.
Vårgårdahus har varit i kontakt med leverantören av fönsterbänkarna som svarat att vi fått Bianco Carrara men att det i vissa fall kan vara väldigt likt Pele di Tigre.
Jag är alltså rädd att vi får stå ut med de mörkt marmorerade fönsterbänkarna trots allt.

Går det att returnera de fönsterbänkar vi inte vill ha och sedan köpa in egna i rätt utförande tro?


onsdag 9 november 2016

Golvläggning och julgransmatta

I går var vi i huset igen, jag skulle mer än gärna åka dit varje dag om det gick :-) Åka dit kan jag ju göra, men vi kommer ju inte in i huset jämt eftersom vi inte har några egna nycklar ännu. Nycklarna får vi först när det är klart. Så jag är där och tjuvkikar lite titt som tätt på kvällarna för att se vad som hänt. Men nu är det så mörkt att det är svårt att se.

Nu har plattsättarna kommit igång med badrummen och byggarna har börjat lägga ut golven i resterande del av huset. Det kommer bli så snyggt!!





Veckans fynd:
Jag antar att ni också sett hysterin kring Rustas snygga julgransmatta som har massor av användningsområden? Den omtalade mattan har även kommit hem till oss, den kommer göra sig riktigt bra på vårt fina golv :-)

Se nedan inspirerande bilder på mattan från Instagram.






lördag 5 november 2016

Alla helgons dag

Idag har jag haft systermys :-)
Vi började dagen med att göra marshmallows-klubbor tillsammans med  små- och stora skruttisar. Sedan åkte vi till minneslunden och tände ljus för de som inte längre finns kvar hos oss men som bor i våra hjärtan.
När vi kom hem hällde vi upp varsit glas rött, fixde brasa och tittade på Så mycket bättre.
Vi har med andra ord haft en riktigt fin lördag med mycket kärlek, skratt och varma känslor.






Ta hand om varandra, din familj och dina vänner!

fredag 4 november 2016

Fönsterbänkar i marmor, vilket utförande har vi fått?

När vi var förbi huset häromdagen såg vi att fönsterbänkarna var monterade och klara.
Vi har valt Carrara-marmor men är rädda för att det har blivit en felleverans och att de fönsterbrädor som sitter på plats är i modellen Pele di Tigre.
Kika på bilderna nedan, vad tror ni?



Enligt vår kontaktperson på Vårgårdahus ÄR det Carrara som är beställt och hänvisar oss till vår byggare som måste kika på leveranssedeln för att kolla om det blivit något fel.
Jag är väl medveten om att marmor är ett naturmaterial som skiftar i färg och att det inte på förväg går att veta exakt hur de ser ut.
Men jag hoppas att våra brädor blir utbytta till de som har en ljusare marmorering precis som vi önskat (oavsett vad som står på leveranssedeln), eller tror ni att vi  får nöja oss med de fönsterbrädor som redan är levererade och monterade?

H&M home popup-butik

Häromdagen gick vi förbi H&M homes popup-butik på Drottninggatan, en supersnygg och jätteinspirerande butik som jag hoppas få vara kvar längre än bara tillfälligt.
I butiken har de byggt upp snygga temahörnor för olika rum, och som extra grädde på moset har Bunches by Blomrum en egen hörna i butiken om man vill köpa hem vackra blommor

 

 

 

 

 



Jag som har sagt att vi inte ska köpa någon ny inredning förrän vi flyttat in i nya huset var tvungen att ge vika när vi fick syn på en supersnygg vas som vi båda gillade skarpt.
En maffig exklusiv glasvas men som kostar desto mindre... ett riktigt kap med andra ord.

Så idag får jag nog köpa hem en tjusig helgbukett till sambon så att vi får användning av denna skönhet :-)

Glasvas från H&M Home


tisdag 1 november 2016

Nu börjar det hända grejer

Bygget har fortgått enligt tidsplan men denna vecka känns det som om det är väldigt mycket som kommer ske ute i huset.
Golvvärmen på övervåningen ska läggas ut, rörmokare, målare och plattsättare kommer att jobba för fullt, balkongen ska lyftas på plats och igår tog vi emot kakelleveransen.

Badkar, golv, lister och mina efterlängtade skurklossar är redan levererade och kommer inom kort vara på plats. Snart kommer vi kunna ana slutresultatet, superspännande!!

I går gick vi runt i huset och kikade på hur långt de kommit hittills, det känns nästan som en dröm att vi inom kort kommer att bo här.

Kök

Allrum entréplan

Allrum övervåning mot balkong



Golvet i lill-toan gjuts
 
Golv
 


Skurklossar

Kakelleverans