onsdag 25 januari 2017

Flytt och avloppsbekymmer

I helgen gick det stora flyttlasset till nya huset. Så från och med i lördags har vi bott här, vilken lycka :-)
Hela helgen gick åt till att bära in alla möbler och kartonger samt att montera ihop alla garderobssystem för att få till fler förvaringsutrymmen så att det går att packa upp allt.
Vi är på god väg men ännu återstår en hel del att packa upp. men nu är vi äntligen på plats och det känns helt fantastiskt!
Emma monterar garderobsstommar till sin klädkammare

Men säg den lycka som inte solkas av något litet problem. Förutom att vi bl.a. saknar balkongräcke, några kökshandtag och att den öppna spisen inte är färdigbyggd ännu, så har vi tyvärr haft stora problem med ett läckande avlopp ute på tomten som har varit felinstallerat. Grundbolaget har varit här och grävt vid flera tillfällen för att försöka åtgärda felet, men vid varje tidigare tillfälle (6 gånger) när kommunen kommit ut för att koppla in avloppet så har de inte godkänt detta då det läckt vid en av packningarna.
Toalettbestyren har alltså varit ett stort problem och vi har varit tvungna och åka skytteltrafik fram och tillbaks till det gamla huset för att uträtta våra behov. Det är tur att vi inte har flyttat så långt!
I går kopplade dock kommunen in avloppet, trots att grundbolaget inte lyckats rätta till allt ännu, så nu går det utmärkt att använda vattnet som sig bör. Härligt!!

Grävning runt avloppet pågår
 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar