fredag 4 november 2016

Fönsterbänkar i marmor, vilket utförande har vi fått?

När vi var förbi huset häromdagen såg vi att fönsterbänkarna var monterade och klara.
Vi har valt Carrara-marmor men är rädda för att det har blivit en felleverans och att de fönsterbrädor som sitter på plats är i modellen Pele di Tigre.
Kika på bilderna nedan, vad tror ni?



Enligt vår kontaktperson på Vårgårdahus ÄR det Carrara som är beställt och hänvisar oss till vår byggare som måste kika på leveranssedeln för att kolla om det blivit något fel.
Jag är väl medveten om att marmor är ett naturmaterial som skiftar i färg och att det inte på förväg går att veta exakt hur de ser ut.
Men jag hoppas att våra brädor blir utbytta till de som har en ljusare marmorering precis som vi önskat (oavsett vad som står på leveranssedeln), eller tror ni att vi  får nöja oss med de fönsterbrädor som redan är levererade och monterade?

4 kommentarer:

  1. Det där måste vara Pele di Tigre. Antingen har det levererats fel på ett eller annat sätt om ni inte råkat kryssa fel i checklistan och det skall ni inte behöva stå ut med.

    SvaraRadera
  2. Hej!

    Jag och min sambo bygger vår villa via Vårgårda hus. Idag när vi var ute och kikade in i huset såg vi att vi har exakt samma situation som ni. Vi har valt carrara men fått något som ser väldigt mycket ut som pele di tigre. Hur gick det för er tillslut? Fick ni det ni valt eller behövde ni leva med det dom satte in som på bilderna?

    Vänligen Kevin och Therese

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi upptäckte tyvärr att de monterat fel fönsterbänkar alldeles för sent. Bänkarna var redan fastlimmade och risken för att de skulle bända sönder allt runt omkring om de skulle byta ut dem var väldigt stor.
      Vårgårdahus och stenleverantören hävdade att det var rätt bänkar som levererats, så det blev en långdragen diskussion om kompensation. Det var utlåtandet från Garbos besiktningsman som till slut löste att vi fick ersättning.
      Idag sitter ”fel” bänkar på plats men är egentligen inget stör mig på längre. De är faktiskt riktigt snygga, men det var ju inte de vi ville ha från början.
      Hoppas det löser sig för er!
      Lycka till med husbygget, ni har en rolig tid framför er.
      Med vänlig hälsning, Jenny

      Radera
    2. Tack så jättemycket för utförligt svar! Kan tänka mig att vi får samma respons. Känns så redan nu när vi alldeles nyss påtalat "felet". Vår husagent ska ta det med ansvarig på Vårgårdas kontor som i sin tur ska ta det med leverantören. Smart att använda sig av besiktningsman från Garbo för att skydda sin rätt, lär nog bli så vi får göra också har vi en känsla av... Trevlig helg och tack igen för svar :)

      Vänligen Kevin och Therese

      Radera