torsdag 24 november 2016

Klinkers och väggfärg

Nu är plattsättaren snart klar med badrummet på övervåningen.
Som ni vet har vi tittat, klämt och känt på massor av olika klinkers. Till slut föll valet på en mönstrad platta från Hill Ceremic. Nu när vi börjar ana slutresultatet är vi mer än nöjda. Till och med barnen som var tveksamma tycker att det är jättesnyggt.

Blivande badrum

Vi har även meddelat vår målare valen av tapet och väggfärg till alla rum.
Det klurigaste var att välja rätt grå nyans till sovrum och vardagsrum, det finns verkligen hur många olika grå färger som helst. Fifty shades of grey räcker inte till, det finns ju hundratals. 
I slutändan stod det mellan dessa färger, båda brutna något åt det gula hållet för att minska risken att det grå ska slå över till grå-blå-lila i fel ljus.



Och vi valde den med färgkod NCS S 2502-Y. Håll tummarna för att det blir bra!!!

4 kommentarer:

  1. Vilket snyggt badrumsgolv ni valt! Blir riktigt avundsjuk. Skall bli kul att se hur det blir när toalett och dylikt är monterat.

    Kul att ni valt samma färg inomhus som vi har på utsidan av vårt hus. Vi hade den färgen på gamla huset och har den även nu på nya huset. Vi älskar den färgen just eftersom den inte är för gul, grön eller blå. Du får gärna rapportera hur färgen blir inomhus.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack!! Lovar att återkomma med fler bilder när det finns något mer att visa.
      Ser att den grå färgen är jättesnygg på fasaden, hoppas den blir lika fin inomhus.

      Radera
  2. Ja, vi var som sagt väldigt nöjda med den och det är otroligt många som uttryckt sin glädje över att det nya huset målats i samma färg. Den blå färgen fick vi tyvärr byta lite då dörr och fönster fabriklackades och inte gick att få i exakt samma färg som gamla huset.

    Ser framemot din rapport. Skall bli jättekul att se färgen inomhus! Tror den blir ursnygg till vita lister.

    SvaraRadera
  3. Ja gud ja...10 st provburkar hann jag med innan vi bestämde oss, haha! Och då har min svågers familj stans färghandel, hehe. Man borde sätta den rätt till slut tror man. Det slutade med att jag valde deras tre egna recept/egenblandade grå nyanser...Lycka till!

    SvaraRadera