söndag 21 december 2014

Gudöån

Hittade lite intressant historia om Gudöån på nätet.

Detta är saxat från Wikipedia:
I Gudö utmed åns södra strand finns de sista resterna efter en viktig, men idag nästan helt utdöd tvätteriverksamhet. Området har kvar det största antalet samlade och välbevarade torklador i Haninge och i Stockholms län. Hela miljön återspeglar tiden under 1900-talets första hälft då tvätterinäringen var en viktig inkomstkälla för många småbrukare.
I dag är ån ett uppskattat färdstråk med kajak eller kanot på fritiden.

I Gudös västra del finns ett gravfält med cirka fyrtio gravar från vikingatiden. Även i Trollbäcken på åns norra sida har det funnits järnåldersgravar som numera är borttagna. Gravfälten visar att människor bott i området alltsedan järnåldern.
Gudöån

Jag har tidigare tänkt att om vi bygger hus så blir det ett hus i modern stil, men när vi fastnade för det här området och speciellt för vår tomt så har jag helt ändrat uppfattning. Huset måste passa in i området och göra tomten rättvisa. 
Direkt när vi började titta på husmodeller så var vi rörande överens om vilken stil som skulle passa perfekt in i den här miljön. Otroligt roligt och väldig tur att vi båda har samma smak. Jag räknar dock kallt med att vi kommer hamna i många diskussioner när det gäller alla miljarders val som ligger framför oss. 

I morgon ska vi träffa nästa hustillverkare, Myresjöhus, då får vi se om vi får ännu ett alternativ till husleverantör eller om vi kan stryka dom från listan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar