onsdag 7 januari 2015

Nybyggnadskarta

Göran kontaktade kommunen strax innan jul för att beställa nybyggnadskartan för tomten, men fick ingen respons över huvud taget. Vi visste att det kunde ta sin lilla tid, men ett autoreply på mailen som bekräftar att de mottagit beställningen tycker man att de ändå kunde skaffa. Fast kommuntjänstemän behöver väl också få vara lite lediga kring jul.

MEN.... tur i oturen. Vi kom på att säljaren redan hade en nybyggnadskarta sedan tidigare som såklart ingick i köpet, vilket mäklaren var snäll och berättade.
Göran ringde kommunen i måndags och fick till slut tag på en handläggare och avbokade vår tidigare beställning. Hoppas nu bara att de inte skickar ut dokumentet ändå.

Känner mig ändå glad över att Haninge kommun inte hann behandla ärendet omgående då vi nu slapp kostnaden för kartan. Det rör sig ändå om 6 - 8 000kr, som vi självklart lägger på något roligare än ett pappersark. 

Tjejkväll


I övrigt har de lediga dagarna kring jul och nyår handlat om umgänge med familj och vänner varvat med att rensa i lägenheten. Det är helt otroligt vad mycket man hinner samla på sig med tiden. Men nu är det fokus på att rensa ut det gamla för att välkomna det nya.

De kommande dagarna kommer jag träffa flera mäklare som jag bokat upp möten med, de ska komma hit och värdera lägenheten och presentera hur de går tillväga för att försäljningen ska gå på bästa sätt. 
Har ni några bra eller dåliga erfarenheter när det kommer till mäklare  ni vill dela med er av?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar