lördag 9 maj 2015

50 shades of white

Kommunen vill att vi fyller i fasadfärg på bygglovshandlingarna. Och det borde väl inte vara så svårt då vi ska ha en vit fasad.
Men det finns ju minst 50 olika nyanser av vitt, hur ska vi kunna bestämma oss för vilken färg vi ska välja? 
Vitt, vitt, vitt eller vitt?






Det får inte bli för gult, det får inte bli för kallt utan det måste bli perfekt. 

Ni som målat vit fasad vilken ncs-kod valde ni?

2 kommentarer:

  1. Vi har målat i alcro bestå bruten vit. Vi är nöjda med det eftersom vi har "standard vit" på fönster och två av tre ytterdörrar. Andra i omdrådet som valt standard vit på dörrarser gula ut när de målat med kritvit.

    Men när vi skickade in bygglovshandlingarna så står det bara vit, ingen ncs-kod. Måste ni ange kod om ni ska måla vit? Kan inte direkt påverka bygglovet..

    SvaraRadera
  2. Vi har lite vitare färg på våra fönster än standard, en färg som kallas Ren Vit. Därför valde vi en lite vitare färg på huset. Vi valde att måla med en helmatt färg, en vit färg kan i annat fall kännas stickig i ögonen om det är soligt ute tex. Vi har valt att måla med Demidekk Helmatt - Lätthet. Grannen våran har målat med en färg som heter Eggvit, också den en helmatt färg från demidekk. De har standardfärg på sina fönster.

    Bästa resultatet får ni nog om ni matchar fönster/dörrar med fasadfärgen. Åk och titta på vita hus i ert närområde och fråga efter färgen! Då ser du vilken typ av vitt ni gillar. Det kan vara svårt att bestämma sig på en provbit.

    Lycka till med ert val!

    / http://nouw.com/Angelsioo

    SvaraRadera